Καλλιτέχνης δημιουργεί πορτραίτα με κόκκινο κρασί



Η Νεοϋορκέζα καλλιτέχνης Amelia Fais Harnas, δημιούργησε μια σειρά από λεπτομερή πορτρέτα, φτιαγμένα από κόκκινο κρασί.

Χρησιμοποιώντας μια αντίσταση κεριού, η 29-χρονη λάτρης του κρασιού, χύνει...
6-7 στρώματα κόκκινου κρασιού πάνω σε άσπρο βαμβάκι, προκειμένου να επιτύχει εφέ σκιάς και φωτός.

Για να εξασφαλίσει το γρήγορο στέγνωμα του κρασιού, η Harnas πρέπει να εργάζεται σε περίπου 27 ° C, εκ περιτροπής από τέσσερα έως έξι πορτρέτα κάθε φορά.

«Η ιδέα της ζωγραφικής με το κρασί αναπτύχθηκε με αργούς ρυθμούς κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Αναρωτήθηκα εάν ο οίνος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως χρωστική ουσία για τα πορτρέτα μου και άρχισα να πειραματίζομαι με Cahors, «είπε στο Solent News.
Οι προσωπογραφίες της, πολλές από τις οποίες ενσωματώνουν θρησκευτική εικονογραφία, έχουν εκτεθεί σε γκαλερί της Νέας Υόρκης

«Έχει ενδιαφέρον να δούμε τις επιπτώσεις της ποιότητας του κρασιού που θα έχει στα έργα, και να σχεδιάσουμε πειραματισμούς με όλα τα είδη των ποικιλιών αμπέλου και των περιοχών για να δούμε πώς το χρώμα, τα σάκχαρα και οι τανίνες επηρεάζουν τη διείσδυση στο λεκέ, είπε στη Huffington Post.
Όσο για το πόσο καιρό θα διαρκέσουν τα πορτρέτα, η Harnas δεν είναι σε θέση να δώσει ακριβή απάντηση, αν και πιστεύει ότι η εφήμερη φύση τους προσθέτει στην ίντριγκα.
«Κάνω ό, τι μπορώ για να διασφαλιστεί η διάρκεια τους όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά μέρος του ενθουσιασμού είναι το πόσο εύθραυστα είναι τα έργα», είπε.
Τα έργα της πωλούνται μέχρι £ 650, ανάλογα με το μέγεθός τους, με ένα 20 «με 16″ πορτρέτο να απαιτεί μόνο ένα ποτήρι κρασί.

Η Harnas σχεδιάζει να μετακομίσει στο Παρίσι για να εργαστεί με πορτρέτα μινιατούρες χρησιμοποιώντας γαλλικό κρασί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου