Νιγηρία: Εντοπίστηκε ''εργοστάσιο μωρών''

Νιγηρία: Εντοπίστηκε ''εργοστάσιο μωρών''

Η αστυνομία της Νιγηρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι εντόπισε μια ακόμη παράνομη κλινική στο Πορτ Χάρκουρτ, στο νότο, στην οποία υπήρχαν έξι έφηβες έγκυοι τα βρέφη των οποίων προορίζονταν για πώληση.

«Σώσαμε έξι νεαρές κοπέλες την προηγούμενη εβδομάδα, σε διαφορετικά στάδια εγκυμοσύνης, σε μια κλινική στο Πορτ Χάρκουρτ», δήλωσε η Τζόι Ελομόκο, εκπρόσωπος της αστυνομίας της περιοχής. Η πιο νεαρή κοπέλα ήταν 14 ετών, σύμφωνα με τον Ελομόκο, που δεν έδωσε στη δημοσιότητα τις ηλικίες των άλλων κοριτσιών.

«Συλλάβαμε επίσης την ιδιοκτήτρια της κλινικής», πρόσθεσε η ίδια, καθώς «η γυναίκα αυτή δεν είχε άδεια για τη λειτουργία της κλινικής». Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας, οι νεαρές κοπέλες δήλωσαν ότι έμεναν στην κλινική μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκυμοσύνη τους και ότι τα μωρά που θα γεννούσαν προορίζονταν για πώληση.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν οι έφηβες είχαν εξαναγκαστεί να παραμείνουν στην κλινική ή αν έμεναν εκεί με τη θέλησή τους. Πολλά «εργοστάσια μωρών» τέτοιου τύπου έχουν εντοπιστεί τους τελευταίους μήνες στη Νιγηρία από τις δυνάμεις ασφαλείας. Γενικά πρόκειται για ιδιωτικές κλινικές που δέχονται έγκυες γυναίκες και στη συνέχεια πωλούν τα μωρά τους.

Αν και έχει αναφερθεί ότι σε αυτές καταφεύγουν θύματα βιασμών, τις περισσότερες φορές πρόκειται για γυναίκες που είναι αντιμέτωπες με ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, οι οποίες είτε καταφεύγουν μόνες τους στις κλινικές είτε το κάνουν έπειτα από την πίεση του περιβάλλοντός τους, σύμφωνα με τις αρχές.

Τα νεογέννητα πωλούνται προς πολλές χιλιάδες ευρώ, ενώ τα αγόρια κοστίζουν πιο ακριβά από τα κορίτσια, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Οι μητέρες παίρνουν περίπου 150 ευρώ.

Η Ελομόκο σημείωσε ότι αυτό το νέο «εργοστάσιο μωρών» εντοπίστηκε έπειτα από τη σύλληψη μιας ύποπτης νεαρής κοπέλας που κρατούσε ένα νεογέννητο μωρό στη γειτονική πόλη Οουέρι στις 15 Οκτωβρίου. «Παραδέχθηκε ότι γέννησε στο Πορτ Χάρκουρτ» στην παράνομη κλινική όπου έγιναν οι έρευνες.

Η διακίνηση ανθρώπων είναι το τρίτο πιο διαδεδομένο έγκλημα στη Νιγηρία, μετά την απάτη και τη διακίνηση ναρκωτικών, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου