Οι άνδρες φόρεσαν τις...γόβες τους με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την ενδοοικογενειακή βία



Εκατοντάδες άνδρες φόρεσαν ψηλά τακούνια και έφτασαν στο Τορόντο για να βοηθήσουν στο θέμα της ευαισθητοποίησης για τη βία κατά των γυναικών .

Οι διοργανωτές της ετήσιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης "Περπατήστε ένα μίλι στα παπούτσια της", προειδοποίησαν όλους τους συμμετέχοντες να "φέρουν ενισχύσεις" όπως τραυμαπλάστ, στο ενδεχόμενο να τους "χτυπήσουν" οι γόβες τους.

Όσοι βρέθηκαν εκεί ανέβασαν φωτογραφίες στο Twitter δείχνοντας την προσπάθεια των ανδρών να περπατήσουν με ροζ γόβες ή ογκώδεις πλατφόρμες. Ορισμένοι μάλιστα επέλεξαν να συνδυάσουν την εμφάνισή αυτή με κάλτσες και τσάντες!

Ο Andrew Kinnear, πήρε μέρος σε αυτή την εκδήλωση για τέταρτη φορά και ο λόγος που το έκανε είναι ότι δεν μπορεί να φανταστεί τις γυναίκες της ζωής του να βιώσουν την κακοποίηση. Μάλιστα θεωρεί ότι με τη συμμετοχή του ασκεί θετική επιρροή στο γιο του.

Ο στόχος φέτος της οργάνωσης είναι να αυξήσει τη χρηματοδότηση προγραμμάτων στο να καταλάβουν και να κατανοήσουν οι άνδρες το θέμα της βίας κατά των γυναικών.

Σύμφωνα με έρευνα μία στις τέσσερις γυναίκες έχει υποστεί βία στα χέρια του συζύγου ή του φίλου της . Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι , κατά μέσο όρο , περισσότερες από τρεις γυναίκες δολοφονούνται από τα οικεία τους εταίρους τους στις ΗΠΑ κάθε μέρα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου